series.gtc

Blog de sèries escrit per la Gemma Teixidó

Pàgines

SCRUBS

INTRODUCCIÓ
Scrubs és una sitcom americana creada per Bill Lawrence. Als Estats Units totes les temporades d’aquesta sèrie van ser emeses pel canal NBC excepte l’última que la va emetre el canal ABC. A Espanya les ha emès totes el Canal+, Cuatro i la Neox.




ARGUMENT
La sèrie gira entorn a JD un estudiant de medicina que entra a fer les pràctiques al hospital Sacred Heart (Sagrado Corazón) amb el seu millor amic, en Turk. Allí coneixeran doctors amb els qui es faran amics i més que amics, hauran de conviure amb les dificultats de ser metges, amb els seus caps, i amb les malalties i els malalts, però des d’un punt de vista especial: amb humor.

 

ACTORS I PERSONATGES


Zach Braff (The last kiss) representa a JD, el protagonista. Té l’estranya costum d’imaginar-se tot el que li diuen i somiar despert, per molt estrambòtic que sigui el que somia.











Donald Faison (Something new) representa a Christopher Turk, o simplement Turk, el millor amic de JD. És cirurgià i té un pensament molt infantil, al igual que en JD. Està completament enamorat del seu Bomboncíto (Carla).












Sarah Chalke (Roseanne) representa a Elliot Reid, una de les companyes de JD. Amb ell començaran a sortir i tallaran i tornaran a sortir i tallaran i sortir i tallar... però mai deixaran de ser amics.









Judy Reyes (Los Soprano) representa a Carla, una infermera del Sacred Hospital. A diferència dels altres 3 protagonistes ella porta molts anys treballant allí i això l’ha portat a ser de les poques persones que tots els trevalladors (fins i tot el cap) respecten,  és com la mare de tots els del hospital, cuida d’ells i els fa que el dia dia no sigui tan difícil.








John C. McGinley (Platoon) representa al Dr. Cox, el mentor d’en JD. Sempre s’adreça a JD amb el nom d’una dona, té un humor molt especial, insulta a tothom, però tot i així no pot evitar que en JD se’l estimi com un pare.










Ken Jenkins (Star Trek) representa al Dr Bob Kelso, el director del hospital. Passa olímpicament del que pensin els metges, infermeres i qualsevol altre tipus de treballador o pacient del hospital. Tot gira entorn als diners i a ser un arrogant.










Neil Flynn (The Middle) representa al Janitor (Conserje). Ningú sap com es diu, simplement s’adreçen a ell com a conserje. Fa bromes pesades constantment a tothom, però en peculiar a en JD.








TEMPORADES
Temporades
Capítols
Data d’emissió
Audiència*
1
24
Octubre 2001 – Maig 2002
11.2
2
22
Setembre 2002 – Abril 2003
15.9
3
22
Octubre 2003 – Maig 2004
10.4
4
25
Agost 2004 – Maig 2005
6.9
5
24
Gener 2005 – Maig 2006
6.4
6
22
Novembre 2006 – Maig 2007
6.4
7
11
Octubre 2007 – Maig 2008
6.4
8
19
Gener 2008 – Maig 2009
5.6
9
13
Desembre 2009 – Març 2010
3.8
*en milions d’espectadors

CURIOSITATS
  • Pràcticament tots els capítols comencen amb My... (Mi...).


  • La música té un paper molt important en aquesta sèrie. Cada capítol acaba amb una cançó que el resumeix.
  • L’última temporada va ser passada a un altre canal.


VALORACIÓ PERSONAL
No entenc perquè aquesta sèrie no se’n parla. Els crítics no han fet una bona propaganda i això els ha perjudicat.


Té un humor especial al qual t’hi has d’acostumar ja que és diferent a tot el que s’hagi fet abans a la televisió. Costa deixar de veure els protagonistes com uns ximplets que fan tonteries intentant fer-te riure, però un cop comences a veure els personatges tal i com són, t’asseguraran un panxot de riures.


Com tot ho bo, es va acabar. I si voleu recordar Scrubs en estat pur, no mireu la novena temporada i conformeu-vos amb el final de la vuitena que és infinitament millor. Si es va fer algun error aquest va ser allargar-lo a una novena temporada.
Per tot ho demés, ho recomano a crits!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada